9 augusti 2014
15:00

Fagersta Södra

Referat: Arboga Södra IK - Fagersta Södra

Södra kom till spel mot Arboga efter en turbulent vecka med inställd match och träning pga av branden(röken). Det var ett Södra som hade 8:a raka matcher utan förlust som hoppades att sviten skulle fortsätta. Men det var hemmalaget Arboga Södra som gick segrande ur striden och vann med klara 4-0.
Matchen börjande väldigt trevande från bägge lagen där FSIK hade svårt att få till nåt ordnat spel. Det var också hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter en snabb omställning där en Arbogaspelare fick knoppa in bollen helt ostört från nära håll utan chans för Daniel Hedlund i Södralaget, detta hände i den 14:e minuten. Södra flyttade fram positionerna och skapade nåra halvchanser men avsluten var inte dem bästa idag. Den stora kvitteringschansen hade Wille Klase`n i den 40:e minuten då han snyggt lyfte bollen över backen och drog till på halvvolley men bollen tar i ribbans underkant och i stolpen innan den blir bortsparkad från mållinjen. Första halvlek slutar med 1-0 till Arboga.

Andra halvlek hann knappt börja innan Arboga gör 2-0 (48:e minuten) då en ensam Arbogaspelare lurar upp hela Södralaget och stänker in 2:an . Södra försöker att ta sig ini matchen igen men avsluten hamnar rakt på målvakten eller utanför. Södra får en bra chans att ta sig in i matchen igen då Arboga får en utvisning och får spela en man mindre. I stället för reducering så gör Arboga både 3-0 och 4-0 i slutminutrarna då Södra flyttar fram allt.
Det var ett nedstämt och missnöjt Södra som lämnade Sturevallen.

Det här var en riktig plattmatch utav Fagersta Södra och det enda positiva var att alla andra topplag tappade poäng i denna omgång också så vi är fortfarande 3:a i serien.

Nästa match är redan på Onsdag då topplaget BK30 kommer på besök till Onsjövallen.